Livet som TA-konsult på Knightec

Möt vår konsult Alva Hildell! Hon har sedan september arbetat som TA-konsult på Knightec, vi ställer några frågor om hennes uppdrag och vad hon gör där.

Vad gör du på Knightec?
När jag kom in satt jag som Talent Sourcer och jobbade mest med uppsökande rekrytering för två affärsområden. Över tid har rollen utvecklats och idag håller jag i mina egna processer där jag just nu ansvarar för rekrytering till Knightecs kontor i Västerås och Malmö.  Mycket av mitt dagliga arbete består av search, hålla screenings, gå igenom ansökningar, skriva annonser, samt mycket Stakeholder Management. Utöver det är jag också involverad i olika events som Knightec håller för studenter i syfte att locka nyexaminerade.

Vad är roligast?
Knightec är ett stort konsultbolag där man får möjlighet att jobba med en stor variation av roller, samt mot olika regioner. Det finns även stora möjligheter att få vara med och påverka, både på strategisk och operativ nivå, vilket gör det både kul och utvecklande. Det jag tycker är roligast är nog att få driva mina egna processer och så är det väldigt kul att få prata med kandidater. Men även de nya kollegorna på Knightec som jag har fått chansen att lära känna.

Hur är det att vara konsult?
Det är lärorikt, utvecklande och givande. Men också utmanande, särskilt i början när man går ut på nytt uppdrag. Det är utvecklande och lärorikt på så sätt att man får komma in och bidra med sina kunskaper samtidigt som man får möjlighet att lära mycket från andra. Samtidigt som det är utmanande på så sätt att man känner sig ny på jobbet med allt vad det innebär. Men när man väl kommer in i det är det en otrolig tillgång att ha två TA-team i ryggen som man kan rådfråga när motgångar och problem uppstår. Det är en väldigt trygghet, men även givande, att kunna ta hjälp från kollegorna på Level up eftersom de är oberoende och ser det lite utifrån.